Rumah > Pengetahuan > Kandungan

Pendawaian lampu kecemasan kebakaran

Jul 28, 2015

Lampu kecemasan hendaklah dipasang lorong, suis ini terletak di tengah-tengah. Luminaire dua wire dan wire tiga jenis kecemasan boleh disatukan pada bekalan kuasa yang khusus. Seting kuasa tertentu yang digabungkan bergema kod kebakaran yang sesuai. Giliran bekalan kuasa kecemasan yang dipisahkan daripada lampu, sambungan elektrik harus menggunakan wayar-wayar yang tahan haba, untuk memenuhi keperluan Keselamatan kebakaran.

Sistem dua-wire

Kaedah yang biasa digunakan adalah darurat Khas lampu kaedah, digunakan biasanya tidak membuat penggunaan lampu atau 24 jam berterusan pencahayaan (LED penanda lampu tergolong kategori ini), selepas kegagalan kuasa, kecemasan lampu dinyalakan secara automatik.


Sistem tiga-wire

Kaedah sambungan untuk lampu kecemasan yang sering digunakan oleh undang-undang, keadaan kecemasan luminaires boleh menjadi kawalan buka/tutup kubah, tanpa mengira apabila suis kuasa berada dalam keadaan kecemasan lampu kepada cahaya sehingga darurat dengan serta-merta. K adalah suis kubah.


Perkara-perkara yang memerlukan perhatian

1, ciri-ciri sambungan untuk memahami, supaya tidak buta baris, mempunyai peranan tidak sesuai;

2 sebahagian daripada lampu dan kecemasan lampu, sebagai kaedah watak yang biasa, baris ketiga perlu digunakan.

3, bangunan awam, jika FCC itu tidak disetkan, Semua bahagian lampu lampu kecemasan boleh diletakkan untuk digunakan di tempat kawalan suis (satu lampu, satu kawalan atau kawalan cahaya yang lebih banyak) atau kaedah ketiga-garis kawalan berpusat dalam kotak pengagihan.

4, projek Pusat Kawalan tembakan bagi memenuhi apabila berlaku kebakaran, FCC membuka kebakaran dan kebakaran keperluan lampu kecemasan.