Rumah > Berita > Kandungan

Inovasi adalah penting China pencahayaan modal menaiktaraf

Jul 28, 2015

Peningkatan inovasi perindustrian pencahayaan adalah penting


Terletak di Delta Sungai Pearl, Zhongshan Kluster perindustrian ekonomi adalah sangat unik. Pada tahun 2007, pengeluaran perindustrian Zhongshan menyumbang sebanyak lebih daripada jumlah output perindustrian di bandar nilai kelompok 70%.


Pelbagai Kluster industri di Zhongshan dalam industri pencahayaan adalah yang utama industri tradisional, Zhongshan, juga dikenali sebagai "China pencahayaan ibu". Kebanyakan kelompok industri pencahayaan, bandar guzhen, perniagaan berkaitan pencahayaan tempatan lebih daripada 5,000 Syarikat yang menggaji lebih 100,000 orang, skala sehingga 16 bilion yuan.


Walau bagaimanapun, sektor perkilangan lampu, lampu produk, pada masa lalu telah industri-industri pembuatan, teknologi produk kandungan dan nilai tambah yang tinggi, menaik taraf Kluster industri adalah sangat penting. Timbalan Setiausaha Zhongshan municipal Jawatankuasa Li Qihong, Datuk memberitahu pemberita: "Zhongshan adalah inovasi bandar hanya perintis daripada Kluster industri di wilayah Guangdong. Sebelumnya bandar pentadbiran bagi susun atur Kluster perindustrian yang perlu menyokong perniagaan yang besar dan pengindustrian panjang yang dicirikan oleh rantaian nilai. Kerana membawa lampu inovasi perindustrian Kluster menaik taraf kawasan 'perintis', guzhen lampu industri perlu meningkatkan jenama di kesan, gabungan teknologi, jenama serantau, industri yang menyokong penuh inovasi Pusat, Pusat-pusat pengedaran dan menaik taraf lain menjadi teras perindustrian yang lebih berpengaruh dan berdaya saing. ”


"Kedatangan krisis kewangan, menjejaskan banyak industri harta tanah, guzhen dan lampu juga mengalami sedikit pengaruh, mempercepatkan peningkatan dan inovasi dan mempertingkatkan daya saing mereka sendiri." Bandar guzhen Zhongshan Naib Datuk bandar Wei Hongrui berkata.