Rumah > Berita > Kandungan

Produk lampu LED untuk memasuki pasaran Jepun

Jul 28, 2015

Mula-mula, Jepun LED lampu pensijilan piawaian


Menurut kaji selidik maklumat Te, Jepun tiada merupakan piawaian keselamatan produk lampu LED tidak rasmi dan pensijilan. Lampu elektrik Jepun Persatuan Pengeluar disediakan standard industri Jepun (JIS) untuk lampu LED spesifikasi keselamatan data asal, tetapi ini akan diberikan hanya sehingga tahun depan. Pada masa ini, lampu LED harga rendah diduduki keseluruhan pasaran, pengenalan Standard pencahayaan LED yang tidak dapat dielakkan, syarikat-syarikat luar negara sekarang mahu masukkan Jepun pasaran boleh merujuk kepada piawaian pensijilan dua yang berikut.


1, pensijilan JIS (perindustrian piawaian Jepun)


JIS pensijilan adalah sebuah industri standard undang-undang negara dan diiktiraf, piawaian sukarela. Piawaian pensijilan JIS kaedah pengukuran perlu menyemak model nombor, fungsi, dimensi dan Keselamatan aspek produk. Bilakah kualiti produk yang mematuhi piawaian JIS jaminan kualiti, boleh lancar diletakkan ke dalam pasaran Jepun. Pasaran ke luar negara sebanyak 12 buah negara dan Wilayah sekarang penggunaan JIS pensijilan standard: Korea, Korea Utara, China Taiwan, China, Indonesia, Filipina, Myanmar, Thailand dan Viet Nam, dan Malaysia, dan India dan Mexico.


2, PSE pensijilan


Ingin memasuki pasaran Jepun Syarikat elektrik, Keselamatan PSE merupakan pensijilan yang wajib. PSE mempunyai 2 jenis pensijilan markah: Cap pensijilan PSE Diamond (mandatori) telah digunakan untuk produk tertentu, markah PSE Circle (sukarela) digunakan untuk pensijilan produk bebas ditentukan. Dan pensijilan ini, Jepun hanya mengambil tanggungjawab pengeluar atau pengimport, bukannya pengeluar asing, di Jepun pensijilan yang sangat tegas dan mempunyai reputasi yang tinggi.